Preskoči na vsebino


- Ob upoštevanju državnih predpisov in z namenom preprečitve širjenja epidemije COVID-19 ter ohranitve zdravja vernikov so slovenski škofje določili, da je lahko pri sv. maši navzoča največ 1 oseba na 30 m2. Za našo župnijsko cerkev to pomeni 23 oseb oz. 23 gospodinjstev.

Za udeležbo pri sveti maši je potrebno upoštevati navodila slovenskih škofov, ki jih najdete na spletni strani Slovenske škofovske konference.

- Na pogrebu je lahko navzoča družina oziroma člani skupnega gospodinjstva. Z namenom, da se čakalne vrste za upepelitev skrajšajo, vernike vabimo, da svoje rajne sorodnike pokopljejo na klasičen način s krsto.

- Verouk se do nadaljnjega še naprej izvaja na daljavo. K udeležbi pri sveti maši pa lepo vabljeni!

- V postnem času je križev pot ob  petkih ob 18.00. Potrudimo se za udeležbo, saj ta molitev daje moč za osebno poboljšanje. Premišljevanje in podoživljanje Jezusovega trpljenja nam pomaga na naši poti krščanskega življenja.

- V znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi alkohola, vas Slovenska karitas vabi k postni akciji 40 dni brez alkohola. Več na www.brezalkohola.si.

- 16. radijski misijon na Radiu Ognjišče: »Bili so skupaj«

Radijski misijon bo od 21. do 27. marca. S svojimi razmišljanji v osrednjih dnevnih govorih (ob 17. uri) bodo sodelovali: škof Jurij BizjakTone Gnidovecs. Marina ŠtremfeljGabriel Kavčičs. Anja KastelicErvin Mozetič in p. Igor Salmič. V kratkih govorih, svetovalnici in pogovorih bodo sodelovali še drugi duhovniki, redovniki, redovnice in laiki. Vsak dan bosta misijonska govora ob 10.15 in 17. uri. Ponovitev bo vsak večer med 22. in 24. uro. Posnetki bodo na voljo tudi v radijskem arhivu na spletni strani Radia Ognjišče. V času misijona bo od ponedeljka do sobote maša ob 19. uri. Vsak večer ob 20. uri bo pogovorni večer, v katerem bodo lahko sodelovali poslušalci. Vabljeni k poslušanju!

Lokacija: