Preskoči na vsebino


Od 18.  do 25. aprila 2021 bomo v Cerkvi na slovenskem obhajali Teden molitve za nove duhovne poklice, njihovo svetost in stanovitnost. Geslo tedna je: »PRIPADAJ, IŠČI IN SE ODLOČI«. Povabljeni k sv. mašam, kjer bomo vsak dan deležni kratkega nagovora in bomo skupaj Boga prosili za nove duhovne poklice. Tisti, ki v cerkev ne boste mogli priti, povabljeni, da se v tednu molitve vsak dan od 17.00 do 18.00 pridružite molitvi za duhovne poklice  na TV EXODUS. Prvi dan, v nedeljo, 18. 4. 2021, pa bo tudi polurna oddaja, kot povabilo k molitvi.

 

- Ob upoštevanju državnih predpisov in z namenom preprečitve širjenja epidemije COVID-19 ter ohranitve zdravja vernikov so slovenski škofje določili, da je lahko pri sv. maši navzoča največ 1 oseba na 30 m2. Za našo župnijsko cerkev to pomeni 23 oseb oz. 23 gospodinjstev.

Za udeležbo pri sveti maši je potrebno upoštevati, ki jih najdete na spletni strani Slovenske škofovske konference.

 

-  Vlada je na seji 9. aprila 2021 sprejela nov Odlok o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode v Republiki Sloveniji, po katerem je izvajanje verouka (kateheze) možno samo na daljavo oz. preko spleta (pozanimajte se pri katehetu vaših otrok). Dokler vlada ne bo sprejela ustreznega odloka in dovolila versko izobraževalno dejavnost, velja, da je izvajanje verouka in drugih pastoralnih dejavnosti »v živo« prepovedano. Razlog za prepoved izvajanja verouka je v tem, da pri verouku prihaja do mešanja otrok iz različnih razredov oz. šol, kar lahko dodatno vpliva na širjenje epidemije.  

 

- Na pogrebu in pogrebni sveti maši je lahko navzoča družina oziroma člani skupnega gospodinjstva. Z namenom, da se čakalne vrste za upepelitev skrajšajo, vernike spodbujamo, da svoje rajne sorodnike pokopljejo na klasičen način s krsto.

Lokacija: