Preskoči na vsebino


-  Od 26. aprila do 2. maja so veroučne počitnice.   

 

- V soboto je praznik Jožefa Delavca. Vabljeni ob 9.00 k sveti maši, ki bo v cerkvi sv. Jožefa. Zvečer ne bo svete maše v župnijski cerkvi.

 

- S prvim majem začnemo z majsko pobožnostjo – s šmarnicami. Otroci in tudi ostali, lepo vabljeni k tej lepi ljudski pobožnosti. Šmarnice bodo ob 19.00 (razen ob sredah in nedeljah).

Šmarnice za otroke SVETNIKI SO BILI ČISTO (NE)NAVADNI LJUDJE nam v obliki razgibanih dialogov med otroki in malim angelom Serafinčkom približajo svetniške like vseh starosti, stanov in obdobij. Otroke vabijo, da bi tudi sami v vsakdanjem življenju pogumno stopili na pot svetosti in vedno bolj postajali Jezusovi prijatelji: »Nihče ni tako dober, da ne bi mogel biti še boljši. Prav tako ni nihče tako velik prijatelj z Jezusom, da ne bi mogel biti še večji.«

 

- Ob upoštevanju državnih predpisov in z namenom preprečitve širjenja epidemije COVID-19 ter ohranitve zdravja vernikov so slovenski škofje določili, da je lahko pri sv. maši navzoča največ 1 oseba na 30 m2. Za našo župnijsko cerkev to pomeni 23 oseb oz. 23 gospodinjstev.

Za udeležbo pri sveti maši je potrebno upoštevati navodila, ki jih najdete na spletni strani Slovenske škofovske konference.

 

- Na pogrebu in pogrebni sveti maši je lahko navzoča družina oziroma člani skupnega gospodinjstva. Z namenom, da se čakalne vrste za upepelitev skrajšajo, vernike spodbujamo, da svoje rajne sorodnike pokopljejo na klasičen način s krsto.

Lokacija: