Preskoči na vsebino


- Slovenska škofovska konferenca je v petek, 30. 4.,  objavila navodila, ki veljajo od 30. aprila do vključno 9. maja. Za obhajanje svete birme je zapisano naslednje: Ko se bo epidemiološka slika začela izboljševati, bodo škofije pripravile navodila za obhajanje prvih svetih obhajil in svetih birm ter jih posredovale župnikom. Kar za našo župnijo  pomeni, da 15. maja svete birme (žal) ne bo. Takoj ko bo znan nov datum, bomo objavili.

- Od 3. do 7. maja bo verouk še naprej na daljavo. 

- Otroci in tudi ostali, lepo vabljeni k šmarnicam, tej lepi ljudski pobožnosti. Šmarnice bodo ob 19.00 (razen ob sredah in nedeljah).

Šmarnice za otroke SVETNIKI SO BILI ČISTO (NE)NAVADNI LJUDJE nam v obliki razgibanih dialogov med otroki in malim angelom Serafinčkom približajo svetniške like vseh starosti, stanov in obdobij. Otroke vabijo, da bi tudi sami v vsakdanjem življenju pogumno stopili na pot svetosti in vedno bolj postajali Jezusovi prijatelji: »Nihče ni tako dober, da ne bi mogel biti še boljši. Prav tako ni nihče tako velik prijatelj z Jezusom, da ne bi mogel biti še večji.«

- Ob upoštevanju državnih predpisov in z namenom preprečitve širjenja epidemije COVID-19 ter ohranitve zdravja vernikov so slovenski škofje določili, da je lahko pri sv. maši navzoča največ 1 oseba na 30 m2. Za našo župnijsko cerkev to pomeni 23 oseb oz. 23 gospodinjstev.

Za udeležbo pri sveti maši je potrebno upoštevati navodila, ki jih najdete na spletni strani Slovenske škofovske konference.

- Na pogrebu in pogrebni sveti maši je lahko navzoča družina oziroma člani skupnega gospodinjstva. Z namenom, da se čakalne vrste za upepelitev skrajšajo, vernike spodbujamo, da svoje rajne sorodnike pokopljejo na klasičen način s krsto.

Lokacija: