Preskoči na vsebino


- Jutri, v ponedeljek, v torek in v sredo so pred praznikom Gospodovega vnebohoda prošnji dnevi. To so dnevi molitve za Božji blagoslov pri delu na polju, v šoli, v pisarnah, tovarnah, pa tudi dnevi molitve za mir in varnost našega življenja.

Tako kot lani, bodo tudi letos vse svete maše v župnijski cerkvi in ne na podružnicah, kakor je običajno.

 

- V četrtek je praznik Gospodovega vnebohoda. Lepo vabljeni k sveti maši.

 

- Tudi v tem tednu bo verouk na daljavo, saj so skupine dokaj velike in bi jih zato morali deliti, kar bi pomenilo, da bi morali spremeniti dosedanji urnik.

 

- V prihodnjih dneh bodo škofije pripravile navodila za obhajanje prvih svetih obhajil in svetih birm ter jih poslale župnikom.

Takoj, ko bo to objavljeno, bomo določili datuma za obhajanje obeh slovesnosti v naši župniji. 

 

- Otroci in tudi ostali, lepo vabljeni k šmarnicam, tej lepi ljudski pobožnosti. Šmarnice bodo ob 19.00 (razen ob sredah in nedeljah).

 

- Ob upoštevanju državnih predpisov in z namenom preprečitve širjenja epidemije COVID-19 ter ohranitve zdravja vernikov so slovenski škofje določili, da je lahko pri sv. maši navzoča največ 1 oseba na 30 m2. Za našo župnijsko cerkev to pomeni 23 oseb oz. 23 gospodinjstev.

Za udeležbo pri sveti maši je potrebno upoštevati navodila, ki jih najdete na spletni strani Slovenske škofovske konference.

Lokacija: