Preskoči na vsebino


- Junija, julija in avgusta bo župnijska pisarna odprta v ponedeljek in sredo med 8.00 in 10.00. V nujnih primerih je g. župnik dosegljiv preko mobilnega telefona.

- Od četrtka, 10. 6., bodo ob četrtkih, petkih in sobotah svete maše v Marijini cerkvi. Prav tako bo tam sveta maša v nedeljo ob 9.00.

- V Katoliški Cerkvi bomo v petek, 11. junija, obhajali slovesni praznik Srca Jezusovega. Praznik ni datumsko določen, saj ga praznujemo osem dni po prazniku svetega Rešnjega telesa in krvi. En dan kasneje pa je praznik Marijinega brezmadežnega srca.

Češčenje Srca Jezusovega se nanaša na tisto, kar je pri Kristusu in sploh pri skrivnosti odrešenja najglobljega, kar zajema iz globin njegove Božje - človeške ljubezni. Častiti Srce Jezusovo torej pomeni častiti Jezusovo osebo s posebnega vidika njegove odrešenjske ljubezni Zato je jasno, da ta pobožnost nikakor ne nasprotuje drugim zdravim pobožnostim, ki jih Cerkev priporoča, temveč jih krepi, poglablja in prešinja.

- V petek bo v naši župniji slovesnost prvega svetega obhajila. Molimo za naše prvoobhajance, da se bodo dobro pripravili in z veseljem prejeli Jezusa pod podobo kruha.

- Članom ŽPS se je lani iztekel petletni mandat. Zaradi epidemije bodo volitve letos, in sicer prihodnjo nedeljo, 13. 6. 2021. Takrat boste verniki nad 16 let pri vsaki maši prevzeli volilni list, na katerega lahko predlagate do 6 kandidatov za naslednje mandatno obdobje. Na list napišete ime in priimek kandidata, njegov naslov in telefonsko številko (če jo poznate).

- Pri verskih obredih v cerkvah se število oseb v zaprtih prostorih omeji na enega udeleženca oz. člana istega gospodinjstva (družino) na 10 kvadratnih metrov. Udeleženci so lahko navzoči v zaprtih prostorih, kjer se kolektivno uresničuje verska svoboda, do 50 % zasedenosti zmogljivosti sedišč. 

Medosebna razdalja med udeleženci mora biti najmanj 1,5 metra, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva. V cerkvi je obvezna nošnja zaščitne maske.

- Poročila se bosta: ženin Branko Hojnik,  Sl. Bistrica; in nevesta Matejka Utrankar, Sl. Bistrica. Čestitamo!

Lokacija: