Preskoči na vsebino


- Junija, julija in avgusta je župnijska pisarna odprta v ponedeljek in sredo med 8.00 in 10.00. V nujnih primerih je g. župnik dosegljiv preko mobilnega telefona.

- Pri verskih obredih v cerkvah se število oseb v zaprtih prostorih omeji na enega udeleženca oz. člana istega gospodinjstva (družino) na 10 kvadratnih metrov. Udeleženci so lahko navzoči v zaprtih prostorih, kjer se kolektivno uresničuje verska svoboda, do 50 % zasedenosti zmogljivosti sedišč. 

Medosebna razdalja med udeleženci mora biti najmanj 1,5 metra, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva. V cerkvi je obvezna nošnja zaščitne maske.

- Oratorij v naši župniji bo v drugi polovici avgusta (23. – 27. 8.). Več informacij sledi v prihodnjih številkah glasila.

Letošnji osrednji oratorijski lik je blaženi Carlo Acutis, navidezno običajen najstnik, ki je rad gledal filme, igral računalniške igrice in v prostem času tudi programiral. V svojem kratkem življenju je ustvaril močno vez z Bogom, zaradi katere so ga ljudje kmalu prepoznali za svetnika. Letošnje geslo »ORIGINALEN SEM« je navdihnil Carlov citat: »Vsi ljudje so rojeni kot originali, a mnogi umrejo kot fotokopije.« To geslo nas opominja, da za vedno ostanemo edinstveni, izvirni. Na oratoriju bomo spoznavali Carlove najpomembnejše vrednote, kot so vedoželjnost, zmernost, evharistija, dobrosrčnost in večnost. 

Lokacija: