Preskoči na vsebino


- V torek je praznik apostolov Petra in Pavla. Mariborski nadškof Alojzij Cvikl bo v stolnici posvetil v novomašnika diakona Simona Lamprehta iz župnije Svečina.

- V četrtek zvečer, na predvečer praznika Gorske Matere Božje, vabljeni na Ptujsko Goro. Ob 18.00 bo sveto mašo daroval nadškof v Izmirju msgr. P. Martin Kmetec. Pri tej maši bo tudi mašniško posvečenje p. Klemna Sapšaka. Sledi nočno bdenje in sv. maša ob 24.00. V petek, 2. julija, bodo svete maše ob 8.00, 10.00 (somaševanje vodi mariborski nadškof mrgr. Alojzij Cvikl) in 19.00. Ves čas bo priložnost za sv. spoved. Vabijo bratje minoriti.

- V tem tednu so prvi četrtek, prvi petek in prva sobota v mesecu z ustreznimi pobožnostmi.

- Na prvi petek bo g. župnik obiskoval bolne in ostarele po domovih.

- Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato bodo denarne nabirke namenjene potrebam župnije. Hvala za vsak vaš dar!

- Poročila se bosta: ženin Mitja Motaln,  biva na Spodnji Polskavi; in nevesta Ana Fifer, biva na Devini. Čestitamo!

- Junija, julija in avgusta je župnijska pisarna odprta v ponedeljek in sredo med 8.00 in 10.00. V nujnih primerih je g. župnik dosegljiv preko mobilnega telefona.

- Pri verskih obredih v cerkvah se število oseb v zaprtih prostorih omeji na enega udeleženca oz. člana istega gospodinjstva (družino) na 10 kvadratnih metrov. Udeleženci so lahko navzoči v zaprtih prostorih, kjer se kolektivno uresničuje verska svoboda, do 50 % zasedenosti zmogljivosti sedišč. 

Medosebna razdalja med udeleženci mora biti najmanj 1,5 metra, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva. V cerkvi je obvezna nošnja zaščitne maske.

¿ Oratorij v naši župniji bo v drugi polovici avgusta (23. – 27. 8.). Več informacij sledi v prihodnjih številkah glasila.

Letošnji osrednji oratorijski lik je blaženi Carlo Acutis. V svojem kratkem življenju je ustvaril močno vez z Bogom, zaradi katere so ga ljudje kmalu prepoznali za svetnika. Letošnje geslo »ORIGINALEN SEM« je navdihnil Carlov citat: »Vsi ljudje so rojeni kot originali, a mnogi umrejo kot fotokopije.« To geslo nas opominja, da za vedno ostanemo edinstveni, izvirni. Na oratoriju bomo spoznavali Carlove najpomembnejše vrednote, kot so vedoželjnost, zmernost, evharistija, dobrosrčnost in večnost. 

Lokacija: