Preskoči na vsebino


- Na Krištofovo nedeljo, to je tista, ki je najbližja godu sv. Krištofa (24. 7.), je pri nas že od leta 1987 darovanje za vozila, namenjena misijonarjem. Pobudo za to je dala organizacija MIVA, akcija pa poteka pri nas pod geslom »Za vsak srečno prevožen kilometer en stotin«.

Vsekakor je vsakdo izmed nas iskreno povabljen, da po svojih močeh podpre to akcijo zbiranja sredstev za najrazličnejša prevozna sredstva, namenjena našim misijonarjem.

Po svetih mašah bo blagoslov prevoznih sredstev in udeležencev v prometu.

Pri izhodu iz cerkve bo škatla za darovanje, vzemite pa si molitveni kartonček in nalepko.

 

 

- Da ne bi bili ostareli pozabljeni, je papež Frančišek ustanovil Svetovni dan starih staršev in ostarelih, ki ga obhajamo na četrto nedeljo v juliju (25. 7.), torej v bližini praznika sv. Joahima in Ane. Starost je milost, je poslanstvo, je poklicanost. Da starostniki ne bi ostali pozabljeni, bo Cerkev vsako četrto nedeljo v juliju obhajala svetovni dan starih staršev in ostarelih. Papež starostnike pogosto opredeljuje kot bogat zaklad modrosti, ki s tem, da predstavlja spomin preteklosti, zagotavlja tudi prihodnost. Kvaliteta neke družbe se kaže v njenem odnosu do ostarelih. Ostareli so bili stalno navzoči v mislih in molitvah papeža Frančiška tudi v tem obdobju pandemije.

 

- Oratorij v naši župniji bo v drugi polovici avgusta (23. – 27. 8.). Prijavnice so na voljo v pisarni in cerkvi.

 

- Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato bodo denarne nabirke namenjene potrebam župnije. Hvala za vsa vaš dar!

Lokacija: