Preskoči na vsebino


- Oktober je mesec svetega rožnega venca – naj se to pozna tudi v naših družinah. Še posebej pa lepo vabljeni k skupni molitvi v cerkev. Rožni venec molimo pol ure pred sveto mašo.

- »Z veseljem do življenja skrbimo drug za drugega«. S tem geslom letošnjega Tedna za življenje (3. – 10. oktober 2021) želimo znotraj  mednarodnega Leta družine poudariti kulturo skrbi za drugega: »Skrbimo drug za drugega, podpirajmo drug drugega in spodbujajmo se med seboj«. Kultura skrbi za drugega je gotovo najprej značilna za ožjo družino, kjer starši noč in dan skrbijo za svoje otroke, vse od časa nosečnosti dalje pa preko rojstva, otroštva, šolske dobe, vse do odraslosti, in zakonci skrbijo drug za drugega, tudi v bolezni in v starosti, v pešanju življenjskih moči. Obenem pa je kultura skrbi za drugega širša resničnost, odpira se navzven, gre preko generacij, razteza se v širšo družbo in jo blagodejno oblikuje v duhu svetovne človeške družine, svetovnega bratstva.

Več o tem tednu, vsebini in videoposnetke boste našli na spletni strani Gibanje za življenje.

- V torek, 5. 10. bo ob 17.30 sestanek članov Karitas. Lepo vabljeni!

- Upoštevajmo preventivne ukrepe za preprečevanje virusnih okužb: vzdrževanje medosebne razdalje, razkuževanje rok in nošnja zaščitnih mask v cerkvi in drugih zaprtih prostorih. Za vse starejše od 15 let je obvezno tudi izpolnjevanje pogoja PCT za vstop v cerkev in druge župnijske prostore

Lokacija: