Preskoči na vsebino


- V sredo je praznik apostolov Petra in Pavla. Hvala za vaš denarni dar »Petrov novčič«. To je starodavna nabirka Cerkve za naslednika apostola Petra, s katero papež podpira karitativna dela v najrevnejših predelih Katoliške cerkve.

Na ta praznik slovenski škofje posvečujejo diakone v duhovnike. Molimo za nove duhovne poklice in stanovitnost ter svetost že poklicanih.

- Pred nami je četrtek pred prvim petkom, prvi petek in prva sobota v mesecu z ustreznimi pobožnostmi.

- Na prvi petek bo g. župnik obiskoval bolne in ostarele po domovih.

- V petek, 1. 7., na predvečer praznika Gorske Matere Božje, vabljeni na Ptujsko Goro. Ob 19.00 bo molitvena ura, ob 20.00 sveta maša in po njej procesija z lučkami, ob 24.00 polnočna sveta maša. V soboto, 2. julija, bodo svete maše ob 8.00, 10.00 in 19.00. Ves čas bo priložnost za sv. spoved. Vabijo bratje minoriti.

- Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato bodo denarne nabirke namenjene potrebam župnije. Hvala za vsak vaš dar!

- Na spletni strani Družina se lahko  naročite na digitalno obliko Vodnika po duhovnih vajah 2022. Družinin seznam poletnih duhovnih vaj, ki je sicer sprva izšel kot del 21. številke priloge Naša družina, vam bo vsekakor pomagal pri izbiri pravega duhovnega odmika med letošnjimi počitnicami. Naj bo poletje tudi duhovno bogato in prijetno.

- Poročila se bosta ženin Klemen Javšovec  in nevesta Natalija Ferk,  bivata Cigonca 75, Slovenska Bistrica. ČESTITAMO!

- V juniju, juliju in avgustu bo župnijska pisarna odprta ob ponedeljkih in sredah med 8.00 in 10.00. Za nujne primere (pogreb, bolniško maziljenje) je g. župnik vedno dosegljiv na številki (041 289 666). Svete maše lahko rezervirate tudi preko telefona (0590 36196) v času uradnih ur, poravnate pa, ko pridete k sveti maši.

Lokacija: