Preskoči na vsebino


- Danes, 4. 9.,  lepo vabljeni na Devino, kjer bo ob 15.00 sveta maša.

- Od septembra dalje je župnijska pisarna odprta v ponedeljek, torek in sredo med 8.00 in 10.00. Za nujne primere (pogreb, bolniško maziljenje) pa lahko tudi izven uradnih ur pokličete g. župnika.

- Svete maše ob delavnikih in v soboto so v župnijski cerkvi. V Marijini je v nedeljo ob 9.00.

- V torek, 6. 9., bo ob 17.30 sestanek članov Karitas. Lepo vabljeni!

- Za bodoče prvoobhajance! Na prejem zakramenta svete spovedi in svete evharistije (1. sveto obhajilo) se pripravljamo z daljno in bližnjo pripravo. Daljno pripravo bomo začeli s PRVIMI ČETRTKI v mesecu. Otroci 3.razreda imajo verouk ob četrtkih. Prvi četrtek v mesecu ne bo verouka, temveč obisk kratke molitvene ure in sv.maše - obvezno za vse bodoče prvoobhajance, lepo vabljeni seveda tudi starši. To bo verouk z Jezusom v Evharistiji! Prosim uredite šolske dejavnosti tako, da ima otrok prosti četrtek popoldan za verske dejavnosti! Prvi četrtek v septembru je 8. september - se šteje že v pripravo!!! Stopimo pogumno in z veseljem na to pot priprave!

- V četrtek je praznik Marijinega rojstva – mali šmaren. Lepo vabljeni k sveti maši.

- Škofijski molitveni dan za duhovne poklice bo na Ptujski Gori v soboto, 10. 9., od 8.30 dalje (molitvena ura, pete litanije in ob 10.00 sveta maša). Lepo vabljeni!

- Novo katehetsko leto bomo začeli v ponedeljek, 12. septembra. Urnik je na spletni strani župnije, na oglasnih deskah in v župnijski pisarni. Na spletni strani župnije pa je tudi katehetsko pismo staršem in veroučencem.

- Vseslovensko srečanje mladih v Stični bo v soboto, 17. 9. Letošnja Stična mladih bo potekala 17. septembra pod geslom Izberi vihar (Mt 14,22-33). Z geslom želimo mlade spodbuditi, da stopijo iz cone udobja in izberejo vihar, osebno rast in življenje! 

Zbiranje se bo začelo ob 9.30. Program se bo zaključil predvidoma ob 21.00. Mladi, lepo vabljeni. Prijavite se v župnijski pisarni do nedelje, 10. septembra.

- Od 1. septembra dalje je dar za sveto mašo 23,00 €.

- Mašne namene za leto 2023 sprejemamo od novembra dalje. Hvala za razumevanje.

- Darovalci:

- dvorana Slom. doma (435 €): Branko in Danica Leskovar, Fanika Ozimič, Leopoldina Lorenci, Peter Ozimič, Terezija Slaček, Marta Ahaj, Marija Mak.

- čiščenje cerkve (500 €): N. N., vaščani Spodnje Nove vasi

- Cerkev (35 €): N.N., Jemenšek, Aplinc

Hvala za vsak vaš dar!

Lokacija: