Preskoči na vsebino


- Teden mladih bo potekal od 11. do 17. septembra. Začel se bo z nedeljo mladih (11. 9.) in zaključil s Stično mladih (17. 9.).  Letošnjo nedeljo mladih obhajamo z geslom: "Vstani! Postavljam te za pričo tega, kar si videl!"  Vabljeni, da na to nedeljo še posebej molimo in se Bogu zahvalimo za mlade.

Prenos svete maše bo ob 10.00 na Radiu Ognjišče iz stolne župnije Maribor. Z različnimi spodbudami bodo na socialnih omrežjih obeležili teden mladih, ki bo svoj vrhunec doživel na Stični mladih.

- V tem tednu bomo začeli z novim  katehetskim letom. Urnik je na spletni strani župnije, na oglasnih deskah in v župnijski pisarni. Na spletni strani župnije pa je tudi katehetsko pismo staršem in veroučencem.

Veroučencem in staršem želimo, da vzamete to novo katehetsko in šolsko leto kot dar, kot nov izziv in priložnost.

»Sveti Duh, vodi nas, bodi doma v naših srcih; pokaži nam pot, po kateri naj gremo, in kako naj hodimo po njej.

- Vseslovensko srečanje mladih v Stični bo v soboto, 17. 9. Letošnja Stična mladih bo potekala 17. septembra pod geslom Izberi vihar (Mt 14,22-33). Z geslom želimo mlade spodbuditi, da stopijo iz cone udobja in izberejo vihar, osebno rast in življenje! 

Zbiranje se bo začelo ob 9.30. Program se bo zaključil predvidoma ob 21.00. 

- Od septembra dalje je župnijska pisarna odprta v ponedeljek, torek in sredo med 8.00 in 10.00. Za nujne primere (pogreb, bolniško maziljenje) pa lahko tudi izven uradnih ur pokličete g. župnika.

- Svete maše ob delavnikih in v soboto so v župnijski cerkvi. V Marijini je v nedeljo ob 9.00.

- Od 1. septembra dalje je dar za sveto mašo 23,00 €.

- Mašne namene za leto 2023 sprejemamo od novembra dalje. Hvala za razumevanje.

Lokacija: