Preskoči na vsebino


-  Od 2. do 9. oktobra bo potekal Teden za življenje, letos pod geslom Ne zavrzi življenja! Več o tednu si lahko preberete na spletni strani Gibanje za življenje.

Naj bo teden za življenje za spodbudo, za več življenja med nami!

- Smo v oktobru, mesecu molitve rožnega venca. V svojem apostolskem pismu »Rožni venec Device Marije« je blaženi papež Janez Pavel II. zapisal: »Moliti rožni venec ni nič drugega kakor premišljevati Kristusovo obličje skupaj z Marijo.« Tudi mi se v oktobru zbiramo, da bi – skupaj z Marijo, Jezusovo in našo materjo – premišljevali o Kristusovem obličju, da bi se srečali z Božjim Sinom, ki se je učlovečil, se ponižal in nam postal enak v vsem, razen v grehu. V molitvi bomo spremljali Gospoda, ki je posvetil naš svet s svojo Božjo navzočnostjo, in se tako učili hoditi po njegovi poti, ki nas vodi k našemu nebeškemu Očetu. Potrebujemo krščanstvo, ki se bo oblikovalo predvsem po umetnosti molitve. Vsi lepo vabljeni, da vsaj kdaj v tem mesecu pridete v župnijsko cerkev, kjer bomo vedno pol ure pred sveto mašo molili rožni venec, za naše družine, za naš kraj, župnijo, duhovne poklice … vabljen k molitvi tudi doma, kot družina, vsaj kakšno desetko rožnega venca.

- V torek, 4. 10., bo ob 17.30 srečanje članov Karitas. Lepo vabljeni!

- Pred nami je prvi četrtek in prvi petek z ustreznimi pobožnostmi. V četrtek bo pred sveto mašo molitvena ura s prvoobhajanci in njihovimi starši (zato jim verouk ta dan odpade).

- Na prvi petek bo g. župnik obiskoval bolne in ostarele po domovih. Če bi še kdo želel obisk duhovnika, naj to sporoči na njegovo telefonsko številko.

Svojci, poskrbite za svoje ostarele in bolne, ki ne morejo več v cerkev, da se na tak način srečajo z Jezusom v zakramentih.

- Otroke vabimo na  srečanja Frančiškovih otrok, ki so vsak petek ob 17.00 v veroučni učilnici. Lepo vabljeni!

Lokacija: