Preskoči na vsebino


- V torek, 11. 10. bo po večerni sveti maši sestanek članov ŽPS. Lepo vabljeni tudi k sveti maši.

- V soboto, 15. 10., bo med 9.00 in 15.00 v Mariboru v prostorih škofijske gimnazije srečanje letošnjih pripravnikov za sv. birmo.

- Otroke vabimo na  srečanja Frančiškovih otrok, ki so vsak petek ob 17.00 v veroučni učilnici. Lepo vabljeni!

- Skavti Slovenska Bistrica – Steg Lukec so prejšnjo nedeljo začeli s srečanji v novem pastoralnem letu. Če te razmišljaš, da bi se jim pridružil, pa ne veš, kako, jim napiši sporočilo na njihovo FB stran. Lepo vabljeni!

- V nedeljo, 23. oktobra 2022, bomo obhajali misijonsko nedeljo – svetovni misijonski dan pod geslom »Vi boste moje priče« (Apd 1,8). Osrednje slovensko praznovanje misijonske nedelje bo v Rogaški Slatini.

Osrednje slovensko praznovanje misijonske nedelje bo letos potekalo v župniji Rogaška Slatina. Ob 15.00 bo molitvena ura s pričevanjem slovenskih misijonarjev, ki so trenutno v domovini. Ob 16.00 bo slovesna sveta maša, pri kateri bosta prepevala otroški in mešani pevski zbor iz domače župnije. Somaševanje duhovnikov bo vodil celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž.

- Mladi iz vse Evrope se bodo zbrali že na 45. novoletnem taizejskem srečanju, ki bo letos v Rostocku (Nemčija), od 18. 12. 2022 do 1. 1. 2023. Srečanje je namenjeno mladim od 16. do 35. leta starosti. Več informacij najdete na spletni strani https://katoliskamladina.si/.

- Smo v oktobru, ki je mesec molitve rožnega venca. Verjetno ima vsak izmed nas doma rožni venec, zato poskrbimo, da ne bo sameval v kakšnem predalu, ampak da se bo bolj pogosto »grel« v naših rokah. Naj ta meditativna molitev postane del našega življenja! 

Vabljeni tudi k skupni molitvi v našo župnijsko cerkev, kjer ta molitev molimo pol ure pred sveto mašo.

Lokacija: