Preskoči na vsebino


- V nedeljo, 23. oktobra 2022, bomo obhajali misijonsko nedeljo – svetovni misijonski dan pod geslom »Vi boste moje priče« (Apd 1,8). 

Na misijonsko nedeljo po slovenskih župnijah poteka tradicionalna misijonska nabirka. Ta se solidarno porazdeli za potrebe oznanjevanja evangelija po vsem svetu, kar vključu­je tudi človeški in kulturni napredek številnih ljud­stev. Hvala za vsak vaš dar!

Osrednje slovensko praznovanje misijonske nedelje bo letos potekalo v župniji Rogaška Slatina. Ob 15.00 bo molitvena ura s pričevanjem slovenskih misijonarjev, ki so trenutno v domovini. Ob 16.00 bo slovesna sveta maša, ki jo bo vodil celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž.

- Prihodnjo nedeljo bo v Makolah med 15.00 in 17.00 dekanijsko srečanje članov ŽPS. Lepo vabljeni, da se srečanja udeležite člani in članice našega ŽPS.

- Bliža se praznik vseh svetih in vernih duš, ko se še posebej spominjamo naših rajnih sorodnikov, dobrotnikov, prijateljev in znancev. Za kristjane ni dovolj, če se naših dragih rajnih spominjamo samo s svečami in rožami. Potrebno je, da zanje molimo, zato darujmo tudi kakšno sveto mašo za naše pokojne.

Na Slovenski karitas tudi letos v akciji »Manjša sveča za sočloveka sreča« pozivajo k manjši porabi sveč in k uporabi manjših sveč, ki gorijo krajši čas. S tako odločitvijo bomo varovali okolje, ob tem da lahko privarčevana sredstva podarimo za ljudi v stiski.

- Mladi iz vse Evrope se bodo zbrali že na 45. novoletnem taizejskem srečanju, ki bo letos v Rostocku (Nemčija), od 28. 12. 2022 do 1. 1. 2023. Srečanje je namenjeno mladim od 16. do 35. leta starosti. Več informacij najdete na spletni strani https://katoliskamladina.si/.

- Smo v oktobru, ki je mesec molitve rožnega venca. Verjetno ima vsak izmed nas doma rožni venec, zato poskrbimo, da ne bo sameval v kakšnem predalu, ampak da se bo bolj pogosto »grel« v naših rokah. Naj ta meditativna molitev postane del našega življenja! 

Vabljeni tudi k skupni molitvi v našo župnijsko cerkev, kjer ta molitev molimo pol ure pred sveto mašo.

- Darovalci: za dvorano (N. N. - 100 €), Karitas (Rudi Vovk in Fanika Ozimič – 60 €). Hvala za vsak vaš dar!

Lokacija: