Preskoči na vsebino


- Na misijonsko nedeljo po slovenskih župnijah poteka tradicionalna misijonska nabirka. Hvala za vsak vaš dar!

Lani je bilo v Sloveniji zbranih 221.087,22 €. Z zbranimi darovi smo pomagali Burkini Faso: podprli redno delovanje katehistov in škofije, izgradnjo kapele v novi škofiji, dokončanje samostana, obnova sprejemnega centra.

Osrednje slovensko praznovanje misijonske nedelje bo v župniji Rogaška Slatina. Ob 15.00 bo molitvena ura s pričevanjem slovenskih misijonarjev, ki so trenutno v domovini. Ob 16.00 bo slovesna sveta maša, ki jo bo vodil celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž.

- Danes bo v Makolah med 15.00 in 17.00 dekanijsko srečanje članov ŽPS. Lepo vabljeni, da se srečanja udeležite člani in članice našega ŽPS.

- Kulturno društvo Slomšek vabi na predstavitev izbranih pesmi Danice Križanič Müller, ki bo v torek, 25. 10., ob 19.30 v Slomškovem domu. Sodeluje literarna sekcija KD Slomšek in MePZ Natanel.

- V župnijski pisarni lahko darujete za mašne namene za prihodnje leto.

- Bliža se praznik vseh svetih. Nanje se spomnimo tudi v molitvi in pri svetih mašah.  

Na Slovenski karitas tudi letos v akciji »Manjša sveča za sočloveka sreča« pozivajo k manjši porabi sveč in k uporabi manjših sveč, ki gorijo krajši čas. S tako odločitvijo bomo varovali okolje, ob tem da lahko privarčevana sredstva podarimo za ljudi v stiski.

- Mladi iz vse Evrope se bodo zbrali že na 45. novoletnem taizejskem srečanju, ki bo letos v Rostocku (Nemčija), od 28. 12. 2022 do 1. 1. 2023. Več informacij najdete na spletni strani https://katoliskamladina.si/.

- Prihodnje leto bo v Lizboni od 1. do 6. avgusta Svetovni dan mladih. Pridruži se slovenski skupini na srečanju mladih z vsega sveta s papežem Frančiškom.

Doživi srečanje s tisoči mladimi kristjani, ki praznujejo svojo vero, spoznavajo kulturo Portugalske in
vesoljno Cerkev ter spotoma sklenejo številna nova prijateljstva. Informacije in prijave na spletni strani https://svetovnidanmladih.si/. Prijavite se lahko do konca oktobra 2022!

Lokacija: