Preskoči na vsebino


- Od ponedeljka (31. 10.) dalje bodo večerne svete maše ob 18.00 v župnijski cerkvi.

- V torek je praznik vseh svetih. Ta dan vsako leto še tesneje poveže vse žive in rajne. Lepo vabljeni k prazničnim sv. mašam, še posebej vabljeni na pokopališče, kjer bo sv. maša ob 14.00 v poslovilni dvorani na pokopališču.

 Zvečer ob 18.00 bo skupna molitev rožnega venca v župnijski cerkvi za vse rajne. Priporočamo in lepo vabljeni! Če se nam ne boste mogli pridružiti v našem farnem domu, pa za pokojne molite v svojih domovih.

- Škofijska karitas Maribor ob dnevu vseh svetih vabi k sodelovanju v dobrodelni akciji pod geslom "Dar ene sveče - enega cveta za ljudi v stiski". Akcija je namenjena zbiranju sredstev za uboge, nemočne in zapostavljene, za tiste, ki trpijo duhovno in materialno stisko. Svoj dar lahko nakažete na Karitas Slovenska Bistrica: SI56 0400 0027 7014 190 Nova KBM, namen: DAR ENE SVEČE 2022.

- Pred nami je prvi četrtek, prvi petek in sobota z ustreznimi pobožnostmi. Na prvi petek bo g. župnik obiskoval bolne in ostarele po domovih.

- Prihodnja nedelja je zahvalna.

Sveta maša ob 10.30 bo samo pri sv. Jožefu. Na zahvalno nedeljo cerkve okrasimo z dobrotami iz vrtov, polja, kleti, polic…, pač s tistimi, ki nam služijo za preživetje. Zato se vam za te dobrote tudi priporočamo. Cerkvi bomo okrasili z vsem, kar boste prinesli.

- Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato bodo denarne nabirke namenjene potrebam župnije. Hvala za vsak vaš dar!

- Salezijanski mladinski center Rakovnik vabi na apokaliptično dramo Vrt zemeljskih naslad, ki bo v Slomškovem domu v petek, 11. 11., ob 18.30. Starostna omejitev 13+.

- Mladi iz vse Evrope se bodo zbrali že na 45. novoletnem taizejskem srečanju, ki bo letos v Rostocku (Nemčija), od 28. 12. 2022 do 1. 1. 2023. Več informacij najdete na spletni strani https://katoliskamladina.si/.

- Prihodnje leto bo v Lizboni od 1. do 6. avgusta Svetovni dan mladih. Pridruži se slovenski skupini na srečanju mladih z vsega sveta s papežem Frančiškom. Prijavite se lahko do konca oktobra 2022!

- V župnijski pisarni sprejemamo mašne namene za leto 2023.

Lokacija: