Preskoči na vsebino


- Letošnji Teden Karitas bo potekal od ponedeljka, 21. 11. 2022 do nedelje, 27. 11. 2022. V letošnjem Tednu Karitas 2022 nas bo nagovarjalo geslo: »SKUPAJ DELAJMO ZA DOBRO«.

Nadškof msgr. Alojzij Cvikl je ob tem povedal: »Nihče ni tako reven, da ne bi mogel tudi on sam prispevati svoj delež za skupno dobro. Naj letošnji teden Karitas in Klic dobrote tako odmeva v srcih nas vseh, da bomo na vsakem koraku sposobni stopiti skupaj in da bo v nas delovala nova moč in volja delati resnično dobro. Poklicani smo, da bi bolj in bolj postajali znamenje Božje ljubezni v svetu.«

V sredo, 23. 11., bo romanje prostovoljcev Karitas na Ponikvo. Zvečer pa na Slovenija 1 prenos dobrodelnega koncerta Klic dobrote za pomoč družinam v stiski.

Prihodnjo nedeljo bodo nabirke pri svetih mašah namenjene Škofijski in župnijski karitas. Hvala za vsak vaš dar!

- Ob godu zavetnice cerkvene glasbe, sv. Cecilije, se iskreno zahvaljujemo vsem cerkvenim glasbenikom za vaše služenje, za vaš čas in moči, ki jih posvečate pevskim vajam in petju pri liturgiji.

Vaše petje in igranje ne samo slavi Boga, ampak ljudem pomaga, da svoje življenje spremenijo v hvalnico radosti.

- Prihodnjo nedeljo bomo vstopili v adventni čas. Z njim katoličani začenjamo novo cerkveno leto in neposredno pripravo na božič.

Glavni simbol tega časa je adventni venec, ki si ga bomo naredili ali kupili. Venčke bomo blagoslovili pri sv. mašah prihodnjo nedeljo. Naj ne bo le lep okras, temveč molitveni pripomoček, ob katerem se bo zbirala družina k molitvi.

- S prvim dnem adventnega časa se bo na pot po naši župniji podala Marija Romarica. Ob kipu Brezmadežne in priloženi molitvi se bomo pripravljali na božič. Vse tiste družine (posamezniki), ki ste jo pripravljene sprejeti pod streho za en dan, vas prosimo, da se vpišete na seznam, ki visi zadaj v župnijski cerkvi na oglasni deski. Kip Matere Božje boste lahko sprejeli po večerni sveti maši in ga naslednji večer tudi vrnili v župnijsko cerkev, da ga prejme naslednja družina. Lepo povabljeni k tej obliki priprave na božične praznike.

- Približuje se praznik svetega Miklavža. Otroke v Slovenski Bistrici bo letos obiskal v nedeljo, 4. decembra, ob 16.00, v dvorani Slomškovega doma. 

Prijavite se lahko v župnijski pisarni do nedelje, 27. novembra, zaradi lažje organizacije pa prosimo, če to storite čim prej. Prispevek za darilo (primerno je za otroke do prve triade OŠ) je 5 € (ostalo krije župnija in Karitas).

- Na voljo je Marijanski koledar – 3,00 €, Družinska pratika 6,90 € in enolistni stenski koledar – 0,70 €.

Lokacija: