Preskoči na vsebino


- V tednu od 13. do 19. novembra 2022 obhajamo teden zaporov.

Naslov letošnjega tedna zaporov je Hvala za. Težko pa je biti hvaležen, počastiti Boga, ko se življenje zdi brezupno, osamljeno ali nepravično. Z izrazom hvaležnosti za male stvari vendarle spoznamo, da so te dejansko velike – nov dan, ki nam prinaša novo priložnost, družina, prijatelji, zrak, ki ga dihamo, streha nad glavo, hrana, prijaznost neznanca, celo zvestoba domače živali. Komu in skupaj s kom sem lahko hvaležen, s kom lahko to hvaležnost delim in jo širim? 

Molite z nami vsak dan tedna zaporov, ko letos potujemo skozi sovražnost, stigmo in obup, ko se premikamo proti upanju, hvaležnih src za vse, kar je pred nami. 

- V torek, 15.11. ob 19.00 bo na Zg. Polskavi dekanijsko srečanje bralcev Božje besede. Z nami bo dr. Cecilija Oblonšek. Po predavanju, ki bo v cerkvi, bo še kratko druženje v veroučni učilnici. Lepo vabljeni!

- Približuje se praznik svetega Miklavža. Otroke v Slovenski Bistrici bo letos obiskal v nedeljo, 4. decembra, ob 16.00, v dvorani Slomškovega doma. 

Sveti Miklavž bo prišel v spremstvu nagajivih parkljev in prijaznih angelov. Da pa ga bomo lažje pričakali, si bomo ogledali še kratko dramsko zgodbo.

Prijavite se lahko v župnijski pisarni do nedelje, 27. novembra, zaradi lažje organizacije pa prosimo, če to storite čim prej. Prispevek za darilo (primerno je za otroke do prve triade OŠ) je 5 € (ostalo krije župnija in Karitas).

- Zakonski jubilanti, ki v tem letu praznujete okroglo obletnico (5, 10, 15 … 60 let) prisrčno vabljeni na srečanje, ki bo v nedeljo, 20. 11. 2022, ob 10.30 v župnijski cerkvi. Pri sveti maši boste obnovili svoje zakonske obljube, po njej pa bo v učilnici v  Slomškovem domu skromna pogostitev. Zadnji rok prijave je 16. november. Prijavite se tudi tisti, ki se niste tukaj poročili, pa živite v naši župniji.

- Na voljo je Marijanski koledar – 3,00 €, Družinska pratika 6,90 € in enolistni stenski koledar – 0,70 €.

Lokacija: