Preskoči na vsebino


⯌  Danes je nedelja Karitas – nabirke pri svetih mašah bodo namenjene pomoči potrebnim v naši škofiji in župniji. Hvala za vsak vaš dar!

⯌ S prvo adventno nedeljo vstopamo v adventni čas. Na ta prihod se je treba pripraviti. Zato je priložnost, da v tem času vsak kristjan naredi inventuro svojega verskega in duhovnega življenja. Postavi si vprašanje: »Kakšen kristjan sem?« Na podlagi odgovora opravi tudi osebno sveto spoved, ki naj bo sestavni del priprave na božič. Lepo povabljeni v tem adventnem času k osebni in družinski molitvi, doma ob adventnem venčku. Povabljeni k obisku sv. maše, predvsem pa k sveti spovedi. Priložnost zanjo bo pred vsako sv. mašo.

⯌ Vabljeni na tradicionalni 11. Miklavžev dobrodelni koncert, ki ga prireja Zavod A. M. Slomška Maribor. Koncert prirejajo v četrtek, 1. decembra 2022, ob 18.00 v športni dvorani na Vrbanski 30 v Mariboru. Letos bodo poleg učencev, dijakov in učiteljev Zavoda Antona Martina Slomška gostili tudi Modrijane. Sredstva bodo namenjena za dijake iz socialno šibkih družin. Vstopnice so v prodaji v Slomškovi knjigarni Maribor in na blagajni restavracije Skalina na Vrbanski 30 v Mariboru, in sicer za 15 € za polnoletne od vključno 18 let, in za 10 € za stare od vključno 7 in manj kot 18 let. 

⯌ Pred nami je prvi četrtek in prvi petek z ustreznimi pobožnostmi.

⯌ Na prvi petek bo g. župnik obiskoval bolne in ostarele po domovih. Svojci, poskrbite, da se vaši domači, ki ne morejo več v cerkev, pred prazniki srečajo z Jezusom v zakramentih.

Sveti Miklavž bo obiskal otroke v nedeljo, 4. decembra,  ob   16.00,   v župnijski cerkvi sv. Jerneja. Prijavite se lahko le še danes, v nedeljo, 27. novembra.

⯌ Nedelja je prva v mesecu, zato bodo denarne nabirke namenjene potrebam župnije. Hvala za vsak vaš dar!

⯌ Otroci so (ali še bodo) pri verouku prejeli adventni koledar. Letos preko

zgodb spoznavamo bl. Pauline-Mari Jaricot, mlado ustanoviteljico misijonske družbe, ki je z drobnimi dejanji spreminjala svet. Skupaj s starši naj zgodbe berejo zvečer ob adventnem venčku. Nato skupaj molijo večerno molitev. Trudijo se za obisk svete maše in za dobra dela. V sredini je priloga za misijonski hranilnik. Vanj zbirajo »sadove« njihovega adventnega premagovanja in odpovedi v korist pomoči potrebnim otrokom v misijonskih deželah.

⯌ S prvim dnem adventnega časa se je na pot po naši župniji podala Marija Romarica. Ob kipu Brezmadežne in priloženi molitvi se bomo pripravljali na božič. Vse tiste družine (posamezniki), ki ste jo pripravljene sprejeti pod streho za en dan, vas prosimo, da se vpišete na seznam, ki visi zadaj v župnijski cerkvi na oglasni deski. Kip Matere Božje boste lahko sprejeli po večerni sveti maši in ga naslednji večer tudi vrnili v župnijsko cerkev, da ga prejme naslednja družina. Lepo povabljeni k tej obliki priprave na božične praznike.

⯌ Na voljo je Marijanski koledar – 3,00

€, Družinska pratika 6,90 € in enolistni stenski koledar – 0,70 €.

Lokacija: