Preskoči na vsebino


Na novega leta dan

Ljubezen naj bo brez hinavščine. Odklanjajte zlo, oklepajte pa se dobrega. Drug drugega ljubíte z bratovsko ljubeznijo. Tekmujte v medsebojnem spoštovanju. Ne popuščajte v vnemi, temveč bodite goreči v duhu, služíte Gospodu. Veselite se v upanju, potrpite v stiski, vztrajajte v molitvi, bodite soudeleženi v potrebah svetih, gojite gostoljubje. Blagoslavljajte tiste, ki vas preganjajo, blagoslavljajte in ne preklinjajte jih. Veselite se s tistimi, ki se veselijo, in jokajte s tistimi, ki jočejo. Drug o drugem imejte isto mišljenje, ne razmišljajte o visokih stvareh, marveč se prilagajajte skromnim. Ne imejte se v svojih očeh za pametne. Nikomur ne vračajte hudega s hudim. Pred vsemi ljudmi skušajte skrbeti za dobro. Če je mogoče, kolikor je odvisno od vas, živite v miru z vsemi ljudmi. (Rim 12,9-18)

Nebeški oče, v tvoje roke izročamo leto, ki ga danes začenjamo. Ne vemo, kaj nam bo prineslo, kako se bo končalo, a zaupamo v tvojo previdnost.

Naj te slavimo in hvalimo, molimo in poveličujemo ter si prizadevamo, da bomo vse dni hodili po poti, ki nam jo kaže tvoj Sin Jezus Kristus, ki s teboj živi in kraljuje vekomaj. Amen.

Po: Družinsko bogoslužje za adventni in božični čas

Lokacija: