Preskoči na vsebino


- Danes popoldan, 28. 5., lepo vabljeni k Lunežnikovi kapeli v Ritoznoju, kjer bo ob 14.00 blagoslov nove kapele in sveta maša.

 

- Pred nami je prvi četrtek, prvi petek in prva sobota z ustreznimi pobožnostmi.

 

- V četrtek bo ob 17.45 srečanje ministrantov, ob 18.30 molitvena ura za nove duhovne poklice in ob 19.00 sveta maša za duhovne poklice. Lepo vabljeni!

 

- V petek bo g. župnik obiskoval bolne in ostarele po domovih.

 

- V naši župniji se bomo na prvih pet sobot od maja do septembra izročili Marijinemu Brezmadežnemu srcu. Marija je vidkinji Luciji rekla: »Vsem, ki se bodo na prvo soboto pet zaporednih mesecev spovedali in prejeli sveto obhajilo, molili en del rožnega venca in mi  vsaj petnajst minut delali družbo s premišljevanjem skrivnosti rožnega venca z namenom, da bi mi zadoščevali, bom pomagala ob smrtni uri z milostmi, ki so potrebne za njihovo zveličanje«. 

Sobota, ki prihaja (3.6.), je prva sobota v mesecu, zato prijazno vabljeni k maši. Možnost za spoved bo pred in po maši. 

 

- Družine, lepo vabljene na festival družin, ki bo od 2. do 4. 6. pri Tavčarjevem dvorcu na Visokem. Več o festivalu najdete na http://www.festival-druzin.si/.

 

- Prihodnjo nedeljo, na binkošti, bo katehetska maša ob zaključku veroučnega leta. Veroučenci bodo po njej dobili veroučna spričevala.  Lepo vabljeni!

 

- Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato bodo nabirke namenjene prenovi župnijskega stanovanja. Hvala za vsak vaš dar!

 

- V nedeljo, 11. junija 2017 vabimo vse letošnje prvoobhajance, skupaj z njihovimi družinskimi člani, na romanje na Ptujsko Goro, kjer bo g. župnik, Jani Družovec ob 10.00 uri daroval sveto mašo, v zahvalo za vse prejete milosti ob slovesnosti prvega svetega obhajila. Poromali bomo s svojimi avtomobili, ker prijav za avtobus skorajda ni bilo. Romanje na Ptuj. Goro na praznik Svete Trojice je zaobljubljeno romanje bistriških župljanov, zato lepo vabljeni tudi ostali!

 

- Lepo vabljeni na srečanje ostarelih, bolnikov in invalidov na Brezje, ki bo v soboto, 17. 6. 2017. Cena prevoza s kosilom je 20 €. Odhod avtobusov bo ob 6.30 izpred Slomškovega doma, vrnitev pa v popoldanskih urah. Prijavite se in plačate v župnijski pisarni.

 

- Poletni oratorij bo v naši župniji potekal od ponedeljka, 26., do petka, 30. junija 2017.

 Zadnji rok za prijavo je 18. junij. Prijavnice kot tudi zloženko so otroci dobili pri verouku, na voljo pa so tudi na mizici pri izhodu iz cerkve.

Lokacija: